Uncategorized

Google power search

Ved sterk oppfordringen fra vår foreleser, Arne krokan, 1 første del av digital markedsføring, har jeg nettopp gjennomført et kurs i Google Power search (KILDE). Kurset viser oss og lærer oss hvordan vi kan søke mer effektivt og bedre på google, slik at vi lettere finner akkurat det vi leter etter.

Google power search

Kurset består av 6 deler som tar for seg forskjellige måter man kan effektivisere søkene man gjør på google. Hver del består av forskjellige temaer, hvor man får en god beskrivelse av han som har laget kurset, Daniel Russel, på video, eller skrift dersom man ønsker det. Etter hver del får man noen praktiske oppgaver som man kan løse med det man har lært i de forskjellige delene, før man går videre til neste del. Etter at jeg har fullført kurset sitter jeg igjen med mange tips og triks som alle burde kunne når de skal gjøre et søk på Google, dette vil jeg gå inn på videre i teksten.

Del 1

Første delen handler for det meste om en introduksjon om en grunnleggende forståelse av hvordan google fungerer. Deretter går Daniel inn på hvordan man kan bruke både bilder og farger til å konkretisere søkene sine. Dette kan man gjøre ved å dra inn bilder i søkefeltet isteden for å skrive inn noe, noe som kan spare mye tid, på å finne hvilke ord som kan vise det bildet man leter etter. Dette tar oss videre til hvordan Daniel viste til hvordan ordene man velger å bruke når man søker er relevant for det som kommer opp, og hvordan man kan effektivisere søkene sine med å bruke de rette ordene. Et eksempel på dette er at man for eksempel kan skrive in i søkefeltet; hva er klokken i London nå? Men for å få samme informasjon kan man likeså skrive inn; tid London. Deretter går han inn på noe vi sikkert alle er veldig kjent med fra før, nemlig hvordan man kan søke etter ord inne på forskjellige sider ved å bruke «command» og «F». I den første delen var jeg allerede ganske kjent med de forskjellige måtene å effektivisere måten man søker på, så praksis oppgavene var veldig greie å utføre.

Del 2

Denne delen besto av å utforske noen av de forskjellige verktøyene google har å tilby, og hvordan man kan bruke de forskjellige mediene man finner på google til å optimalisere søkene sine, som feks at man kan søke på noe, også kan man velge om man bare vil se videoer av dette søket, bare nyheter eller bare bilder.

Del 3

Den tredje delen blir litt mer avansert en hva de tidligere delene var, og jeg var ikke like kjent med alle tipsene så, blir brukt her. Derimot var det veldig hjelpsomt dersom man ønsker å effektivisere og konkretisere søkene sine enda mer. Denne delen handler mye om hvordan man kan søke etter spesifikke filtyper, ved å skrive inn den filen man ønsker bak det man søker på, noe jeg finner veldig relevant da jeg finner meg i å ofte søke etter PDF filer. Deretter gikk Daniel videre inn på det man finner på google under «Advanced search» og hvordan man konkretisere søket sitt enda mer der, med språk, land og mye annet på det søket man gjør.

Del 4

I denne delen viser Daniel oss fler smarte verktøy som Google tilbyr. På google kan vi søke på regnestykker og google kommer med svaret, vi kan også søke etter svar på hvordan vi kan omgjøre 1kg til «pounds» og mye mer. Videre i del 4 viser han oss hvordan vi lett kan tilpasse søket oss på tid. Vi kan innstille søket på før 2005 eller etter 2014, slik at man ikke får opp like mange søk og et resultat som passer best med det vi søkte etter.

Del 5

Denne delen handlet for det meste om hvordan man kan vite at det man søker etter, og det man får opp etter søket er sant. Dette er noe som er veldig viktig, hvertfall for meg som student, som ofte referere til andre kilder i eksamensoppgaver, samt denne bloggen. Vet hjelp av verktøy jeg hadde blitt introdusert tidligere i kurset var det mulig for meg og lett løse de praktiske oppgavene, og sjekke om det jeg søker etter er sant.

Del 6

Den siste delen var en slags oppsummering av alle de forskjellige delene, og hvordan man kan bruke de aller fleste sammen for å få det beste resultatet av søket ditt.

Etter å ha gjennomført kurset, anbefaler jeg alle å ta det! Det tar litt tid, men det var veldig lærerikt. Jeg ble spesielt overasket over hvordan man kan tilpasse søket sitt til forskjellige land slik at jeg kan se hvordan søket og den informasjonen man får etterpå vil se ut i andre land. Dette vil kanskje koble oss litt ut fra de filterboblene vi sitter fast i, noe som hadde vært veldig bra.

Én kommentar

 • Beate

  Hei!
  Fint innlegg om Google Powersearch, med en god lengde.
  Nå går veldig mye av teksten din i ett, så det hadde vært fint om du gjørde underoverskiftene dine fete og/eller større sånn at det er enkelt for leseren å skille mellom delene. Overskiftene dine er også litt vage, jeg forstår at du gjentar delene i kurset, men skriv gjerne «Del 1 – [en tekst som gjenspeiler kursdelen]» som overskrift. Hvis du gjør dette skjønner leseren hva denne delen handler om og kan gå rett til den delen dersom personen ser etter noe spesifikt.
  Bruk gjerne også bilder i teksten for å gjøre teksten litt mer interessant og litt mindre tung.

  Beate

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *