Uncategorized

Oatly’s markedsføringsstrategi

I forrige blogginnlegg forklarte vi at vi hadde valg å ta for oss Oatly som en bedrift til eksamens oppgaven i den modulen vi nettopp har vært igjennom. Som nevnt tidligere er Oatly en bedrift som produserer alternativer til forskjellige melkeprodukter, basert på havre. Det ble også nevnt at Oatly har eksistert en god stund men at de ikke har blitt kjent før de siste årene.  I dette innlegget vil vi gå nærmere inn på markedsstrategien til Oatly og hvordan de kommuniserer sitt budskap til målgruppen.

Leken tone

Oatly’s markedsføringsstrategi er basert på en veldig dirkete og leken tone. De skriver og snakker rett fra levra og legger ikke skjul på noe. I markedsføringen deres gjør de narr av den tradisjonelle markedsføringen og har en veldig utradisjonell, ironisk måte å kommunisere på, med en underliggende tone av sarkasme og ydmykhet. Oatly kommuniser sitt budskap gjennom flere kommunikasjonsplattformer og reklamerer for sine produkter på flere forskjellige måter.

Et bilde som inneholder utendørs, bygning, tekst, skilt

Automatisk generert beskrivelse
Eget skjermbilde

Reklame

Vi har sett reklame for Oatly på t-bane Boards, plakater på buss og trikk og boards på områder med hvor det er mye trafikk med mennesker. De har også utlevert klistremerker til mennesker slik at de har gjennom årene har etablert flere ambassadører. Kartongen i seg selv kan også fungere som en form for markedsføring da den ser veldig annerledes ut og har informasjon ikke alle andre lignede produkter har, den har også er ganske «kult» og «lekent» motiv. Det er kjent at alle reklame for Oatly er plassert utendørs, og som oftest på engelsk, selv om vi også har sett at de har reklame på norsk også her i Norge. Oatly nevner selv at de svært sjeldent bruker sine reklamer på å adressere kun fordeler ved deres produkter, i motsetning til tradisjonell reklame hvor det er det som står i sentrum. Reklamen for Oatly er som oftest veldig produkt fokusert, rene og av og til litt provoserende.

Et bilde som inneholder utendørs, skilt, dekket, side

Automatisk generert beskrivelse
Eget skjermbilde

Målgruppe

Nå som vi har blitt enda bedre kjent med Oatly har vi lært at målgruppen deres er unge og urbane hipstere som interesserer seg for både gatekunst og mat kultur, samt unge som er engasjert i vegetariansk og vegansk kost og trender. Det er tydelig i all kommunikasjon at Oatly har gått dypt inn i å forstå å bli kjent med målgruppen og funnet ut hvordan de må markedsføre for å treffe ønsket målgruppe.

Et bilde som inneholder person, gjerde, utendørs, gress

Automatisk generert beskrivelse
Eget skjermbilde

Miljø og klima

Det er utrolig interessant å se hvordan Oatly har lagt opp markedsstrategien sin og hvordan de tørr å gjøre narr av både seg selv og den tradisjonelle måten å markedsføre noe på. Vi har tro på at denne kontroversielle måten å kommunisere på kan være svart effektivt da det strir i moten den gamle måten. Oatly tenker alltid på miljø og klima, og har derfor tilpasset produkter og markedsføring deretter og samtidig som vi selv har sett at de har blitt utrolig kjent, har de også satt et stort klimarelatert problem på dagsorden. Nemlig bærekraftig produksjon, som også er et av FNs bærekrafts mål de har gjort det kjent at de skal gjøre noe med.

Bilderesultater for oatly ditch milk
Eget skjermbilde

Kilder:

https://www.thedrum.com/news/2020/01/13/oatly-mounts-first-regional-marketing-campaign

https://medium.com/the-mission/oatlymarketingadcampaign-eeae9250c018

https://medium.com/the-mission/oatlymarketingadcampaign-eeae9250c018

https://awario.com/blog/oatly-marketing-case-study/

https://sifted.eu/articles/oatly-ad-campaign-went-wrong/

https://e24.no/naeringsliv/i/y3xBqe/melkesalget-faller-aar-etter-aar-men-denne-melkekonkurrenten-selger-saa-det-spruter

2 kommentarer

  • cecilie Staude

    Hei igjen, dette likte jeg veldig godt, jeg synes dere skriver veldig fint og i en lekende og uformell form som passer nettopp bloggformatet godt. Jeg synes det blir spennende å se hva dere selv foreslår i det dere skal jobbe med i eksamensoppgaven deres. Om dere legger dere på samme linje som det som gjøres pr. dag, eller velger noe helt annet. Her er det fritt frem! Mvh Cecilie

  • Emeline Braatlund Larsen

    Hei Fredrikke!
    Så spennende å lese om Oatlys markedsføringsstrategi. Igjen er det bra bruk av bilder. Liker også at du har delt opp teksten med fine underoverskrifter. Kanskje du skulle avsluttet med et spørsmål for å vekke nysgjerrigheten til leseren? Lykke til videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *